Off Canvas sidebar is empty

Jože Lavrinec – dobitnik naslova častnega člana Društva MSBZT Gorenjske, v letu 2022

Jože Lavrinec, višji medicinski tehnik, klinični dietetik, predavatelj, pisec strokovnih prispevkov, se je leta 1978 zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. Po desetih letih dela na kirurškem in transfuziološkem oddelku, je postal bolnišnični dietetik, za novo delovno mesto se je izobraževal na različnih tečajih doma in v tujini. Če naštejemo le nekaj njegovih največjih dosežkov: pisal je razna navodila, zloženke in brošure ter prispevke za različne revije, ter sodeloval na forumih. Zbornica – Zveza je leta 2017 izdala knjigo “Zgodbe iz domače shrambe”, sestavljeno iz zbirke njegovih strokovnih besedil; več kot deset let je na radiu Triglav vodil pogovorne oddaje “Jejmo malo – jejmo zdravo”, sodeloval je v svetovalnici Popovi zdravniki na spletnem časopisu “24 ur.com”; bil je član upravnega odbora endokrinološke sekcije in pooblaščen za promocijo in razvoj prehranskega svetovanja pacientom; v okviru Zbornice – Zveze je sodeloval v Združenju nutricistov in dietetikov kot ustanovni član, predsednik nadzornega sveta in član komisije za poenotenje diet; v nefrološki sekciji je bil pooblaščen za promocijo in razvoj prehranskega svetovanja pacientom, v okviru CINDI Slovenije je bil za gorenjsko regijo zadolžen za področje prehrane in diabetesa; aktivno se je udeleževal izobraževanj na različnih strokovnih srečanjih Zbornice – Zveze, strokovnih sekcij in regijskih društev, seminarjev in kongresov tako doma kot v tujini. Dolga leta je za različne skupine pacientov vodil zdravstveno vzgojne aktivnosti na temo pravilne prehrane.

Sodeloval je z društvi: sladkornih bolnikov Jesenice in Tržič, bolnikov z osteoporozo Jesenice in Kranj, ledvičnih bolnikov Ljubljana, Slovenj Gradec, Koper, Sežana, Kobarid, Ptuj, Novo mesto in Društvom Nefron. 10 let sodeloval je tudi z Društvom Transplant in z različnimi regionalnimi Društvi bolnikov s celiakijo.

Čeprav se je leta 2007 upokojil, je kljub bolezni, ki ga spremlja že od mladosti, še vedno ustvarjalen na svojem strokovnem področju. Zaradi njegovih dolgoletnih strokovnih izkušenj,bogatega besednega zaklada in njegovega načina izražanja, zna včasih tudi suhoparne strokovne podatke vtkati v vsebino, ki pritegne bralca.

Jože vedno kaže svojo pripadnost stroki zdravstvene nege in veliko empatijo do pacientov in poklicnih kolegic in kolegov. Sam zase pravi, da je bil in je medicinska sestra. Najbolj izpolnjenega pa se je čutil ob neposrednem delu s pacienti.

Prijava na E-novice

Ostanite v stiku z nami:

Alt Text

Kje nas najdete

Bleiweisova cesta 20, 4000 Kranj

(04) 233 12 62

info@dmsbzt-gorenjske.si

O društvu

Akti društva

Povezave

Prijava