Off Canvas sidebar is empty

27. avgusta 2010 smo se v prijetno hladnem jutru odpeljali na naš jesenski izlet. Najprej smo se ustavili v Ljubljani, kjer smo si na povabilo ga. Monike Ažman ogledali nove prostore Zbornice medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije. Pozdravili sta nas ga. Ažman in predsednica Zbornice ga. Darinka Klemenc. Slednja nam je v svojem nagovoru predstavila pomen in moč naše zveze, saj je vanjo vključenih kar 16.000 članic in članov. Govorila nam je tudi o aktualnih in perečih problemih v našem zdravstvenem sistemu, ki jih skušajo reševati skupaj z ustreznimi institucijami. Ogledali smo si zapisnik prvega ustanovnega občnega zbora »Organiziranje absolventk šole za sestre v Ljubljani« iz leta 1927, ki ga je podpisala Angela Boškin in na to listino so še posebej ponosni. Želja zaposlenih na Zbornici Zvezi je v prihodnosti urediti arhiv ali morda celo muzej zdravstvene nege v Sloveniji.

Po ogledu prostorov, pogostitvi in prejemu spominskega darila smo se skupinsko fotografirali in se nato podali na plovbo z ladjico po Ljubljanici. To je bilo prijetno doživetje; opazovali smo utrip mesta ob reki, ki ga lahko spoznaš smo s te perspektive. Številni lokali ob bregu nudijo prijeten ambient predvsem mladim in turistom.

Naslednji postanek smo imeli v Domu starejših občanov v Trebnjem. Zelo prijazno so nas sprejeli, nam podali osnovne podatke o domu in nam ga tudi razkazali. Dom je star 10 let, sodobno grajen, zelo lepo urejen, čist, odraža neko svojo dušo domačnosti. Stanovalcem nudijo razne oblike bivanja – standardno nastanitev, bivanje za določen čas, dnevno varstvo, varovana stanovanja.

Dan se je prevesil v zgodnje popoldne in tudi temperatura se je kar močno dvignila. V avtobusu je bilo vroče kot v savni, zato nam je še kako prijala hladna tekoča dobrodošlica na Turistični kmetiji v zg. Vodalah, kjer so nas zelo prijazno postregli z okusnim kosilom. Brez degustacije v vinski kleti ni šlo in zato smo se še bolj zadovoljni v večernih urah vrnili na Gorenjsko.

Hvala predsednici sekcije upokojenih medicinskih sester pri Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Gorenjske ga. Ivanki za organizacijo izleta; želimo, da se drugo leto ponovno srečamo.

P.S.: fotografijo smo poslali po pošti.

Veronika Ahačič, Ivanka Živič

Prijava na E-novice

Ostanite v stiku z nami:

Alt Text

Kje nas najdete

Bleiweisova cesta 20, 4000 Kranj

(04) 233 12 62

info@dmsbzt-gorenjske.si

O društvu

Akti društva

Povezave

Prijava